Oogdruppelen kunnen mensen zelf

Met alle zorgorganisaties in de regio Midden- en West-Brabant samen hebben we gekeken naar het proces van oogdruppelen. Waar nu mensen vaak thuiswachten tot een zorgverlener hun ogen komt druppelen, kunnen zij dit vanaf 1 april zelf doen. Op een moment dat dit hen uitkomt. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, bijvoorbeeld een druppelbril. Deze werkwijze levert ook de zorg tijd op: zorgmedewerkers kunnen hierdoor zorg verlenen aan mensen die dit hard nodig hebben.

Kunnen mensen niet zelf oogdruppelen vanwege bijvoorbeeld medische redenen, dan blijven de zorgverleners deze mensen natuurlijk helpen.

 

Vanaf 1 april

Nee het is echt geen grap: vanaf 1 april 2023 gaat het nieuwe proces in. Alle zorgverleners in de keten doen mee. Oogartsen, ziekenhuizen, apothekers en organisaties in de wijkverpleging zijn goed voorbereid. Als iemand oogdruppels krijgt voorgeschreven van een arts krijgt deze persoon bij de apotheek heel duidelijke instructies mee voor het gebruik. Net zoals ze gewend zijn bij andere medicijnen. Ook is bij de apotheek de druppelbril beschikbaar. Er zijn instructiekaarten, instructievideo’s en andere hulpmiddelen ontwikkeld die door alle partijen kunnen worden gebruikt.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt contact opnemen met Debby Vos via mail aan D.Vos@dewijngaerd.nl

Terug naar overzicht
Klik hier