Dagbegeleiding

U wilt uw dag op een zinvolle manier indelen en sociale contacten opbouwen en onderhouden. Mogelijk dat dit u zelf niet lukt door uw leeftijd, ziekte of een beperking. Dagbegeleiding is soms ook mogelijk om de mantelzorger(s) te ontlasten. Het kan daarnaast een tijdelijke oplossing zijn als u op een wachtlijst staat voor een plaats in een verpleeghuis. Extra ondersteuning en verzorging kunnen uitkomst bieden. En dat alles in een omgeving en sfeer waarin u zich hopelijk thuis zult voelen. U komt weer in contact met leeftijdsgenoten uit uw eigen woonomgeving. De kans bestaat zelfs dat u hen misschien nog wel van vroeger kent.

Nog meer voordelen bij de Wijngaerd

  • Kleine groepen met individuele aandacht door deskundig personeel
  • De mogelijkheid om contacten aan te gaan; uiteraard onder het genot van een ‘bakske’
  • Een plezierige vrijetijdsbesteding oftewel een mooie gelegenheid een hobby weer op te pakken of een nieuwe te ontdekken

Daarnaast kunt u als deelnemer aan de dagbegeleiding tevens gebruikmaken van de andere faciliteiten die de Wijngaerd te bieden heeft.

Wij hebben een kapsalon, pedicure, tandarts, het winkeltje, fysiotherapie en bewegen voor ouderen. 

Hoe kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor onze dagbegeleiding dient u bij het WMO-loket van de gemeente een beschikking aan te vragen. Mocht u daar niet toe in staat zijn dan kunt u contact opnemen met ons cliëntservicebureau. Voor dagbegeleiding vanuit de WMO bent u een eigen bijdrage verschuldigd aan het CAK.

U kunt ook gebruik maken van de dagbegeleiding vanuit uw PGB of eigen financiering.

Neem contact op met onze cliëntenservice en zij regelen alles verder voor u.