Dagbegeleiding

U wilt uw dag op een zinvolle manier indelen en sociale contacten opbouwen en onderhouden. Mogelijk dat dit u zelf niet lukt door uw leeftijd, ziekte of een beperking. Dagbegeleiding is soms ook mogelijk om de mantelzorger(s) te ontlasten. Het kan daarnaast een tijdelijke oplossing zijn als u op een wachtlijst staat voor een plaats in een verpleeghuis. Extra ondersteuning en verzorging kunnen uitkomst bieden. En dat alles in een omgeving en sfeer waarin u zich hopelijk thuis zult voelen. U komt weer in contact met leeftijdsgenoten uit uw eigen woonomgeving. De kans bestaat zelfs dat u hen misschien nog wel van vroeger kent.

Nog meer voordelen bij de Wijngaerd

  • Kleine groepen met individuele aandacht door deskundig personeel
  • De mogelijkheid om contacten aan te gaan; uiteraard onder het genot van een ‘bakske’
  • Een plezierige vrijetijdsbesteding oftewel een mooie gelegenheid een hobby weer op te pakken of een nieuwe te ontdekken

Hoe kom ik in aanmerking?

Deelname Dagbegeleiding is mogelijk vanuit de WMO, deze beschikking kunt u zelf aanvragen bij het Sociaal Loket Drimmelen. Heeft u een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg, dan kunt u deelnemen aan onze dagbegeleiding op basis van een Modulair Pakket Thuis, Volledig Pakket Thuis of PGB.

 

Zie hier de folder Dagcentrum

Neem voor meer informatie contact op met ons cliëntenservicebureau en zij gaan het samen met u regelen.