Verpleeghuiszorg

Als zelfstandig thuis wonen echt niet meer gaat, dan heten wij u van harte welkom in uw eigen appartement in de Wijngaerd. Wij begrijpen dat de overstap van uw eigen huis naar een woning in ons zorgcentrum groot is. Daarom stellen wij alles in het werk om die overstap zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Waar komt u te wonen?

De Wijngaerd heeft gekozen voor kleinschalig wonen. Dit waarborgt privacy en intimiteit voor elke cliënt en gezamenlijkheid wanneer dat gewenst is. Wij  beschikken over 7 moderne woningen (gerenoveerd in 2017) van 8 éénpersoons appartementen. Een woning bestaat verder uit een eigen gezamenlijke woonkamer met keuken en een groot buitenterras. Zo kunt u in de woning een afwisselende dagbesteding invullen. Daarnaast staan alle faciliteiten van de Wijngaerd ter beschikking voor veel aangename ! momenten.

Hoe regel ik dat?

U (of uw huisarts) neemt contact op met het Cliëntservicebureau van de Wijngaerd. Wij maken met u een afspraak en gaan in overleg met u en uw naasten alles regelen wat verder nodig is. Als er een woning beschikbaar is begeleiden wij u stap voor stap. Wij begrijpen dat het een grote stap is om te maken, maar wij hebben groete ervaring om u hierin goed te begeleiden en het u snel weer naar de zin te maken. De afspraken over uw zorg die we vervolgens maken, worden opgetekend in een zogeheten zorgleefplan. Dit zorgleefplan wordt ook besproken met uw eerste contactpersoon. Op die manier is het voor iedereen duidelijk wat u van ons kunt verwachten. Het zorgleefplan is ook voor uw contactpersoon online in te zien, zodat direct kan worden meegelezen met de uitvoering van de zorgafspraken.

Wie heeft de medische verantwoordelijkheid?

De medische verantwoordelijkheid hangt af van de indicatie die u bij uw verblijf heeft gekregen. Heeft u de indicatie zonder behandeling dan blijft de huisarts verantwoordelijk voor uw behandeling. Dit betekent wel dat u alle aanvullende zorg zelf moet regelen via uw zorgverzekeraar. Bij de indicatie met behandeling gaat de verantwoordelijkheid voor uw behandeling naar de verpleeghuisarts van de Wijngaerd. Alle aanvullende zorg is volledig vergoed via loopt dan via deze arts en wordt volledig door de Wijngaerd in overleg met u geregeld.