Verpleeghuiszorg

Als zelfstandig thuis wonen echt niet meer gaat, dan heten wij u van harte welkom in uw eigen appartement in de Wijngaerd. Wij begrijpen dat de overstap van uw eigen huis naar een woning in ons zorgcentrum groot is. Daarom stellen wij alles in het werk om die overstap zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Waar komt u te wonen?

De Wijngaerd heeft gekozen voor kleinschalig wonen. Dit waarborgt privacy en intimiteit voor elke cliënt en gezamenlijkheid wanneer dat gewenst is. Wij beschikken over 7 moderne woningen van 8 appartementen, hierbij zijn ook enkele appartementen geschikt als tweepersoons appartement. Een woning bestaat verder uit een eigen gezamenlijke woonkamer met keuken en een groot buitenterras. Zo kunt u in de woning een afwisselende dagbesteding invullen. Daarnaast staan alle faciliteiten van de Wijngaerd ter beschikking voor veel aangename ! momenten.

Hoe regelt u dat?

Wilt u in de Wijngaerd komen wonen, dan hebt u een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg nodig. Deze indicatie wordt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) aan u toegewezen. Het CIZ onderzoekt en bepaalt welke zorg u nodig heeft.

Als u bij de indicatiesteller van het CIZ, Seniorenpartner De Wijngaerd als voorkeur aangeeft, dan komt de indicatie automatisch bij ons binnen. Kijk voor meer informatie op www.ciz.nl

Als de indicatie bij ons binnen is, nemen wij contact met u op om samen met u de zorg die u nodig heeft te bespreken.

Wat kost wonen bij Seniorenpartner De Wijngaerd?

Voor wonen in Seniorenpartner De Wijngaerd bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wel dient u een eigen bijdrage te betalen. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl.