Logeerzorg

Wat is logeerzorg? Logeerzorg of Eerstelijns verblijf (ELV) is een medisch noodzakelijk kortdurend verblijf van minimaal 24 uur en maximaal 3 maanden.

Kunt u om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen? Dan is logeren met zorg  in een zorgappartement van de Wijngaerd een oplossing voor u. Bijvoorbeeld als u moet herstellen na een behandeling in het ziekenhuis. Of als uw mantelzorger(s) een weekeindje weg willen of met vakantie gaan. Zo’n kortdurend logeerarrangement voorkomt onnodig verblijf in het ziekenhuis. U kunt na een ziekenhuisopname ook sneller terug naar uw eigen omgeving. Het is de bedoeling dat u binnen maximaal 3 maanden terugkeert naar huis. U krijgt de indicatie van uw huisarts en de indicatie is dan ook drie maanden geldig. Een groot voordeel is dat u begeleid wordt door uw eigen huisarts. Ook werken wij samen met Fysiotherapie Wijngaerd, zodat  met fysiotherapie ‘aan huis’ zo snel mogelijk weer mobiel bent.

De Wijngaerd beschikt over gezellig ingerichte, en van alle gemakken voorziene appartementen. Afhankelijk wat u zelf wilt en kunt doen, bieden wij alle zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Het voelt als een (zorg) HOTEL, compleet met ROOMSERVICE !

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van alle voorzieningen en activiteiten die de Wijngaerd te bieden heeft.

Vanaf 2017 wordt uw tijdelijke opname betaald vanuit de basisverzekering. Dit is zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW). Daarnaast kunt u aanvullende diensten bespreken met onze cliëntenservice.