Appartementen Kloosterstraat

Appartementen Kloosterstraat

Uit BNDestem:

Er zijn plannen voor nieuwbouw op de plek van meubelzaak Rijn Huijbregts en vier aangrenzende woningen in Made. Kloosterstraat Made B.V. wil hier samen met seniorenpartner De Wijngaerd 49 serviceappartementen bouwen. 

Iets soortgelijks is er in Drimmelen nog niet. De appartementen zijn bedoeld voor senioren die zelfstandig willen wonen en de mogelijkheid willen om zorg in te kopen. Die ondersteuning gaat van maaltijden tot aan 24-uurs zorg. ,,Het is dus geen verlenging van ons woonzorgcentrum", zegt directeur Bas Vos van De Wijngaerd. ,,Het is bedoeld voor mensen die het fijn vinden om in een appartement alles bij de hand te hebben, maar daar ook kunnen blijven als er zorg en ondersteuning nodig is.”

Het complex zal bestaan uit middeldure vrije-sector-huurappartementen van verschillende grootte. De eerste schetsen liggen er al. ,,We willen diversiteit in het straatbeeld, dus geen blok, maar frisse gevels", zegt ontwikkelaar Bert Horsthuis.

Het gebouw wordt maximaal drie lagen hoog; aan de achterzijde twee om inkijk te voorkomen. Er is plek voor groen en parkeren gebeurt op eigen terrein. Compagnon André Lips: ,,Dit najaar komt er een informatieavond voor omwonenden; we willen zoveel mogelijk de dialoog aangaan over onze plannen.”

Het is bedoeld voor mensen die het fijn vinden om in een apparte­ment alles bij de hand te hebben, maar daar ook kunnen blijven als er zorg en ondersteu­ning nodig is.

Door de vraag naar dit soort woningen in combinatie met de toenemende vergrijzing steunt de gemeente Drimmelen de plannen. Wethouder Jan-Willem Stoop: ,,De samenwerking met deze partijen is prettig. Hiermee voegen we echt iets toe aan Made."

De plannen lopen deels gelijk op met Centrumplan Made: in totaal komen er in dit gebied 90 woningen bij. De appartementen zijn, op z'n vroegst, eind 2022 gereed.

Inschrijvingen voor deze appartementen zijn nog niet mogelijk, nadere informatie hierover volgt nog.

Terug naar overzicht
Klik hier