Schenking van zes ultra-laag-bedden aan Oekraïne

Seniorenpartner de Wijngaerd schafte onlangs nieuwe ultra-laag-bedden aan voor haar bewoners. Voor het zestal van die bedden die vervangen werden, is een goede herbruikbare bestemming gevonden. ”We zochten daarvoor een bestemming: Oekraïne, het land in oorlog,” aldus Peter Hartmans, tijdelijk bestuurder Seniorenpartner De Wijngaerd.

“Via organisatie HRIF (Humanitarian Resources International Foundation) uit Weesp kwamen we in contact met hun Rescue-project. Al jarenlang, een kwart eeuw, een betrouwbare partner op het gebied van humanitaire hulp. ”

Wim Bos uit Weesp ondersteunt met zijn transportfirma de stichting al jaren. “Overal in het land halen we goederen op bij bedrijven en transporteren die naar projecten in Oost-Europa. In onze loods in Weesp sorteren we met vrijwilligers de goederen. Daarna worden die toegewezen aan een project. Deze bedden gaan sowieso naar de Oekraïne.”

Wim kan nog niet zeggen waar de bedden straks naar toe gaan. Dat kan zijn in Borislav, wat dichtbij Lviv ligt in West-Oekraïne en Kiev en Zitomir. Ook de distributiepunten voor vluchtelingen uit Oekraïne langs de grens in Polen (Lublin), Moldavië (Beltsy) en Gerla (Roemenië) komen in aanmerking.

Het Rescu-project helpt volgens Wim Bos bij de distributie van humanitaire hulpgoederen en heeft grote netwerken in Oost-Europa. Kortom: de bedden van Seniorenpartner De Wijngaerd vinden een goede bestemming in het oosten van Europa.

Terug naar overzicht
Klik hier