Vacature: Vrijwilliger ondersteuning maaltijdbereiding

Wij zijn op zoek naar:

Een aardige en enthousiaste vrijwilliger die zelfstandig (met begeleiding op de achtergrond) goed kan functioneren.

Onze organisatie:

De Wijngaerd is een bruisende organisatie en volop in beweging. Zij wil de komende jaren het laagdrempelig karakter dat zij uitstraalt en de bijzondere betekenis voor senioren in Made en de regio versterken. Onze slogan “Vertrouwd gastvrij” is hierbij de leidraad.

Korte omschrijving van de werkzaamheden:

In de ochtend - middag – avond wordt op de woongroep in de huiskamer een ontbijt – lunch of diner bereidt. Uiteraard kunnen daar 8 bewoners per woongroep voor aanschuiven. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die daar onder begeleiding van de verzorgende of zelfstandig op de woongroep bewoners kunnen helpen en begeleiden tijdens de maaltijd. Daarnaast geeft de vrijwilliger ook extra aandacht aan de bewoner en zorgt voor een beetje meer gezelligheid tijdens het ontbijt – lunch of diner moment.

Is ervaring gewenst?

Nee is niet noodzakelijk. Affiniteit met ouderen en geduld en aandacht voor ouderen met ouderdomsproblematiek is wel gewenst.

Geboden wordt:

Een sfeervolle en fijne werkomgeving, direct contact met bewoners hun familie, vrijwilligers en medewerkers van de woongroep. Zeer grote dankbaarheid van de medewerker en mantelverzorgers van onze bewoners.

De tijden voor deze ondersteuning:

Dat kan op ontbijt – lunch of diner momenten en wel tussen ongeveer 08.30 – 10.30 uur of 10.30 – 13.30 uur maar ook tussen 16.30-18.00 uur. Het aantal keer dat u kunt komen helpen is uiteraard afhankelijk van uw beschikbaarheid.

Aannameprocedure:

Na kennismakingsgesprek met de contactpersoon vrijwilligers van de Wijngaerd volgt een kennismaking met de betreffende dienst, afdeling en/of bewoner. Na 4 – 6 weken inwerkperiode en kennismaking met de bewoners en collegae vrijwilligers volgt een evaluatie. Bij wederzijdse geschiktheid / welbevinden wordt de vrijwilliger officieel ingeschreven als vrijwilliger van de Wijngaerd en krijgt hij/zij een vrijwilligersovereenkomst.

Contactpersonen vrijwilligers:

Anita Voermans of Cees Jaspers Email: c.jaspers@dewijngaerd.nl Tel.nr. receptie: 0162 – 241200

Voor meer informatie, loopt u bij ons binnen of zie de informatie op onze website: www.dewijngaerd.nl

> Klik hier om direct te solliciteren