Vacature: Vrijwilliger dagbegeleiding boerentuin

Organisatie:

Seniorenpartner de Wijngaerd is een bruisende organisatie en is volop in beweging. Zij wil de komende jaren het laagdrempelig karakter dat zij uitstraalt en de bijzondere betekenis voor senioren in Made versterken.

Korte omschrijving van de werkzaamheden:

Vanaf 1 oktober 2018 vindt in de “Boerentuin” van seniorenpartner de Wijngaerd dag begeleiding plaats. Een inloop buiten in de “Boerentuin” maar ook in het tuinhuis waar cliënten uit de wijk en uit de Wijngaerd kunnen deelnemen aan een programma dag begeleiding. Het gaat om activiteiten in groepsverband of individueel waar het begeleiden met werken in de “Boerentuin” buiten met dieren en planten onderdeel van is. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die één dag of enkele dagdelen per week, cliënten kunnen helpen en begeleiden tijdens het bezoek aan de “Boerentuin” in de Wijngaerd. Daarnaast geeft de vrijwilliger ook extra aandacht aan de cliënt en zorgt voor nog meer gezelligheid en begeleiding van de werkzaamheden op de “Boerentuin”.

Is ervaring gewenst?

Nee, is niet noodzakelijk. Affiniteit met het begeleiden van senioren met ouderdomsproblematiek. Daarnaast bij voorkeur kennis van planten en dieren als hobbyist is gewenst. Ook een ervaren “thuis klusser” is zeker inzetbaar als vrijwilliger in de “Boerentuin”.

Geboden wordt:

Een sfeervolle en fijne werkomgeving, direct contact met bewoners - cliënten, vrijwilligers en medewerkers van het dagcentrum van de Wijngaerd. Zeer grote dankbaarheid door waardering van de bijdrage, van de cliënt.

Aanwezigheid tijden:

Op werkdagen tussen ongeveer 10.00 – 16.00 uur. Of dagdelen tussen deze tijden. Het aantal keer per week dat u kunt komen helpen in de “Boerentuin” is uiteraard in overleg en wordt afgestemd op basis van uw beschikbaarheid.

Aannameprocedure:

Na het kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers van de Wijngaerd volgt een kennismaking met de afdeling dagcentrum “Boerentuin” en de activiteiten. Na 4 – 6 weken inwerkperiode en kennismaking met de cliënten - medewerkers en collegae vrijwilligers volgt een evaluatie. Bij wederzijdse geschiktheid / welbevinden wordt de kandidaat vrijwilliger definitief ingeschreven als vrijwilliger van seniorenpartner de Wijngaerd en krijgt hij/zij een vrijwilligersovereenkomst.

Contactpersonen vrijwilligers:

Anita Voermans of Cees Jaspers telefoonnummer de Wijngaerd 0162-241201

Voor meer informatie kijkt u het best op onze website www.dewijngaerd.nl of loop gerust eens bij de Wijngaerd binnen.

> Klik hier om direct te solliciteren