Herdenking 12 maart 1 jaar Coronapandemie

In samenwerking met de gemeente Drimmelen willen de katholieke en protestante kerken alhier op vrijdag 12 maart a.s. herdenken dat ook onze gemeente een jaar geleden in lockdown ging door de coronapandemie.

Veel inwoners zijn getroffen door deze pandemie. We denken aan onze overledenen en onze zieken, maar ook aan allen die zich eenzaam voelen door het gebrek aan contact. We denken aan onze jongeren, die hun school, sport en vrienden moeten missen. We denken aan de winkeliers en ondernemers die hun bedrijf dicht moesten houden, tijdelijk of geheel, en zich grote zorgen maken over hun toekomst.
We willen de herdenking eenvoudig houden. De kerken zullen vrijdag 12 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur open zijn voor een kaarsje of een intentie die u achter kunt laten. Graag nodigen we alle inwoners van de gemeente uit om rond 18.00 uur een kaarsje voor het raam te zetten, als teken van hoop en solidariteit. Om 20.00 uur zullen alle klokken in de gemeente luiden, zoals tijdens de eerste coronagolf. Ze eren de slachtoffers en zeggen dank aan de velen die de maatschappij draaiend houden, vaak met heel veel moeite.

Voorafgaand aan het luiden van de klokken is er in verband met de coronamaatregelen een besloten herdenkingsdienst. Naast onze burgemeester Gert de Kok zullen sprekers uit de horeca, uit de verzorgingshuizen en vanuit de jongeren en scholen hun ervaringen met ons delen. U kunt deze herdenkingsdienst vanaf 18.30 uur live volgen via Omroep Drimmelen TV en livestream.

De herdenking is een kerkelijk initiatief, maar 12 maart is van ons allemaal. Het zou fijn zijn wanneer u, op welke manier ook, eraan zou willen deelnemen, bijv. door er bekendheid aan te geven of aan te sluiten met eigen initiatieven. Hoe meer mensen meedoen, des te beter kunnen we laten zien dat we met z’n allen meeleven met hen die zwaar worden getroffen door de coronapandemie.

Programma vrijdag 12 maart 

10.00u – 17.00u Kerken open

18.00u Kaars voor het raam

19.00u Herdenkingsbijeenkomst (te volgen via Omroep Drimmelen TV en YouTube livestream)

20.00u Luiden van de klokken 

We hopen te mogen rekenen op samenwerking met uw netwerk, om de krachten te bundelen en gezamenlijk een moment stil staan en te bezinnen in deze moeilijke tijd.

En laat deze bijeenkomst ook een positieve vooruitblik zijn naar de toekomst.

Doet u mee?!

Katholieke en protestante gemeenschappen uit de gemeente Drimmelen i.s.m. Gemeente Drimmelen  

 

Terug naar overzicht
Klik hier